Nederlands
English

Start pagina
Waar gaat het over?
Wat is de bedoeling?
Waarom is het geschreven?
De schrijver
Verantwoording
Bestellen
Verwerking
Luisterboek
Nieuws

 

Ik heb de Schrijver bedacht. De Schrijver heeft Wirholt bedacht. In Wirholt leven weer schrijvers die weer andere creaties hebben bedacht. Hoe ver kan dat doorgaan? Gaat de lijn ook de andere kant op?

 

Fred. Zwarts (1954) is van oorsprong wis- en natuurkundige. In 1983 promoveerde hij op een kernfysisch onderwerp. Hij is daarna werkzaam geweest als softwareontwikkelaar en systeemontwerper bij de Rijksuniversiteit Groningen en in het laatste jaar bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Vragen over schepping en evolutie en, daaraan gerelateerd, over de ouderdom van de schepping en over de relatie tussen geloof en wetenschap, hebben al lang zijn belangstelling. Verder is hij geboeid door paradoxen die fundamentele grenzen aan het kennen van de werkelijkheid bepalen, zoals die ook in de vorige eeuw in de exacte wetenschappen naar voren kwamen, bijvoorbeeld in de beroemde onzekerheidsrelaties van Heisenberg en de onvolledigheidstellingen van Gödel.

Voor andere dingen waarover Fred.Zwarts heeft geschreven, zie hier en hier. Verder zijn er hier nog wat niet uitgewerkte ideeŽn over natuurwetenschap te vinden.

Laatst gewijzigd op 17-feb-2022