Nederlands
English

Start pagina
Waar gaat het over?
Wat is de bedoeling?
Waarom is het geschreven?
De schrijver
Verantwoording
Bestellen
Verwerking
Luisterboek
Nieuws

 

Tegenwoordig gelooft toch niemand meer in die onzin.

 

Velen komen aan de echte boodschap van de bijbel niet toe, omdat ze zich laten afschrikken door pseudo-wetenschappelijke claims, alsof de wetenschap bewezen zou hebben dat verhalen in de bijbel niet gebeurd kunnen zijn. Anderen worden afgeleid door vragen over het lijden van de mensheid, of een veronderstelde tegenstrijdigheid tussen Gods almacht en onze verantwoordelijkheid.
In een allegorische beschrijving van onze wereld komen sommige vragen als vanzelf in een ander licht te staan. Veel zaken die door sommigen als onzin worden afgedaan, blijken in dit licht toch zo gek nog niet te zijn.
Een verhaal kan soms meer duidelijk maken dan duizend woorden in een betoog. Daarom is gekozen voor een aantal korte verhalen in het raamwerk van de Schrijver die zijn verhalen over Wirholt schrijft.
Dit boekje wil helpen in te zien dat de natuurwetenschap over bovengenoemde claims geen uitspraak kan doen, omdat ze buiten het bereik ervan vallen. Door de verhaalvorm wordt dit alles voor de lezer begrijpelijk gemaakt zonder moeilijke filosofische termen, of natuurkundige begrippen. Te vaak worden er tegenstellingen gemaakt tussen bijbel en wetenschap die helemaal niet nodig zijn.
Zo is de belangrijkste reden de hoop dat door dit inzicht meer mensen de bijbel op een serieuze manier gaan lezen. Hopelijk laten ze zich dan niet meer afleiden door bijzaken, maar krijgen aandacht voor de werkelijke boodschap: de weg van de overwinning op het Kwaad naar het echte goede Leven zoals God dat bedoeld heeft.

Laatst gewijzigd op 27-mrt-2021